Uskoro nova pesmaTošeta Proeskog „Još uvek sanjam da smo zajedno”
0 komentara

Objavljeno 14.01.2010 u 10:27

Menadžerka Ljiljana Petrović najavila je objavljivanje CD-a s numerom „Još uvek sanjam da smo zajedno”, koju je Toše Proeski otpevao pred smrt.

tose proeski Uskoro nova pesmaTošeta Proeskog „Još uvek sanjam da smo zajedno

Ljiljana Petrović, menadžerka pokojnog makedonskog pevača Tošeta Proeskog, dve godine nakon tragedije otkriva da je u kompjuteru slavnog muzičara pronašla dosta neobjavljenog muzičkog materijala. Ona je najavila objavljivanje albuma sa pesmama koje je Toše napisao, a koje su otpevale njegove kolege. Naslovna numera tog CD-a biće „Još uvek sanjam da smo zajedno”, poslednja pesma koju je Toše otpevao pre tragedije.

Miroslav Rus, suvlasnik izdavačke kuće „Hit rekords”, kaže da su poslednju Tošetovu pesmu čuvali kao vojnu tajnu.

- Pesma „Još uvek sanjam da smo zajedno”, koju na ovom albumu peva Toše, najveća je vojna tajna ovog projekta. Kao autor pesme „Igre bez granica”, tvrdim da nova pesma ni gram nije lošija od nje. Dugo će publika pamtiti ovog momka, koji je dobrotom i umetnošću ušao u njihova srca – rekao je Rus.

- Toše je ostavio dosta stihova koje je samo trebalo otpevati. Dugo mi je trebalo da se usudim da otvorim te tekstove. Sve to mi je veoma bolno. Njegovoj porodici i meni bilo je potrebno mnogo snage da opet otvorimo stare rane – rekla je Ljiljana, i dodala:

- Na novom projektu, na kome će Tošetove pesme pevati poznati muzički vokali sa Balkana, dosta je radio njegov rođak Slaven Ristovski. Nije bilo nimalo lako njegovim kolegama da otpevaju pesme koje je on pisao, to su ljudi koji su mu bili dobri prijatelji. Bilo je tu suza i svega. Pesmu „Još uvek sanjam da smo zajedno” peva Toše, i to je zaista poslednja stvar koju je pred smrt otpevao. U njegovom kompjuteru ima stihova koje je pisao pre pet i više godina. Njegovi obožavaoci mogu da očekuju da i narednih godina slušaju pesme koje je on stvorio. Mislim da će se i njegova porodica truditi da održi imidž ovog vrhunskog umetnika – priča Ljiljana.

Novi album sa pesmama Proeskog biće predstavljen na humanitarnom koncertu u Skoplju, koji će se održati 24. januara. Tošetove nove pesme na CD-u pevaju Toni Cetinski, Boris Novković, Nina Badrić.

Izvor: Pressonline.rs

Pročitajte i ovo:
Reklama

Odgovori

Get Adobe Flash player