Srbija odlučila – Milan Stanković ide na Eurosong u Oslo!
0 komentara

Objavljeno 14.03.2010 u 11:16

Ovogodišnji predstavnik Srbije na takmičenju za Pesmu Evrovizije je Milan Stanković, koji će nas u Oslu predstavljati numerom Gorana Bregovića „Ovo je Balkan“, za koju je tekst napisala Marina Tucaković, odlučeno je posle sinoćnjeg nadmetanja između tri izvođača, u emisiji „Tri pa jedna, za Oslo”.

milan stankovic Srbija odlučila   Milan Stanković ide na Eurosong u Oslo!

Naime, za razliku od uobičajene prakse kada se pobednik birao između 24 takmičara, ovog puta je odlučeno da ih bude samo troje – Emina Jahović, Milan Stanković i Oliver Katić, koji su nastupali sa kompozicijama Gorana Bregovića, što je još jedan od kurioziteta ovog takmičenja, kao i činjenica da su o pobedniku odlučivali isključivo glasovi publike.

Prva je nastupila Emina Jahović pesmom „Ti kvariigro”, zatim Stanković sa  pesmom “Ovo je Balkan”, da bi na kraju srpski Frenk Sinatra Oliver Katić začinio veče sa „Predsedniče, halo”, praćen moćnim vokalom Jelene Marković, vanserijskog pevačkog talenta iz Vladičinog Hana.

Već posle prve numere bilo je sasvim jasno da se Bregović i ovog puta držao oprobanog recepta: trubači-veselo-dernek, što je on i prokomentarisao:

- Nije toliko bitno kako će pesma proći na Evroviziji, koliko želimo da se dopadne ljudima ovde, zavrti i donese malo veselja narodu.

Ne treba sumnjati da će tako zaista i biti, jer sve tri kompozicije zrače vedrinom i osvajaju već na prvo slušanje, što sasvim opravdava odluku da ovoga puta Brega bude alfa i omega čitave priče u vezi sa našim učešćem na Pesmi Evrovizije.

Izvor: Blic.rs

Pročitajte i ovo:
Reklama

Odgovori

Get Adobe Flash player