Selma Hajek dolazi u Srbiju
0 komentara

Objavljeno 08.01.2010 u 14:34

Slavna glumica Selma Hajek potvrdila je učešće u filmu „The Seven Friends of Pancho Villa and The Woman With Six Fingers” koji govori o životu slavnog revolucionara.

emir kusturica salma hayek Selma Hajek dolazi u Srbiju

Nakon Džonija Depa, lepa Meksikanka je druga holivudska zvezda koja će se početkom naredne godine naći na Mećavniku gde će početi snimanje filma.

- „Pančo Vilja” će biti moje najveće rediteljsko iskušenje. Snimaćemo ga u sedam delova, a naratori priče biće prijatelji pobunjenika i žena u koju je zaljubljen. Selma Hajek će igrati njegovog ljubavnika, a film ćemo snimati najviše u Granadi – rekao je nedavno u Marakešu Kusturica i potvrdio da će Selma, zvezda filmova „From Dusk Till Down”, „Frida” i „Wild Wild West”, zaigrati u njegovom najvećem projektu.

emir kusturica Selma Hajek dolazi u Srbiju

Snimanje treba da počne u januaru naredne godine, a na scenariju o životu čoveka koji je od gangstera postao revolucionar vredno radi Gordan Mihić, oslanjajući se na knjigu Džejmsa Kalosa Blejka „Prijatelji Panča Vilje”.
- Pančo Vilja je čovek sa idejom pravde, jednakosti i antiimperijalizma. Razlozi da snimim ovaj film dolaze iznutra, kao snažan osećaj da se prikaže njegov život – rekao je Kusturica, koji smatra da postoji velika sličnost između nas i ljudi iz Latinske Amerike, i to u mnogim aspektima.

- Junaci iz naše istorije slični su njihovim junacima. Taj mentalitet nam je blizak. Način na koji se smejemo, tugujemo, radujemo se… takođe su slični. Imamo mnoštvo materijala koji ćemo Mihić i ja u scenariju podeliti u sedam kratkih priča i biće pravi izazov raditi na tome.

Na pitanje da li je Pančo Vilja vojskovođa zaljubljivog srca, budući da se ženio čak 24 puta, Emir odgovara:
- Pančo je vojskovođa visokog morala. Oženio se svakom ženom s kojom je spavao. To su bile device i on kao džentlmen nije želeo da ih okolina osuđuje i naziva prostitutkama. Svakoj je sačuvao čast tako što bi je odveo pred oltar – ističe slavni reditelj.

Izvor: Blic.rs

Pročitajte i ovo:
Reklama

Odgovori

Get Adobe Flash player