“Šeherezada” potpuno je osvojila Balkan!
0 komentara

Objavljeno 21.10.2010 u 21:36

Turska serija „1001 noć”, poznatija kao „Šeherezada”, potpuno je zaludela Srbe! Organizuju se turističke ture u Istanbulu sa posetama lokacijama gde je snimana serija, a u privatnim školama je sve više polaznika na kursevima turskog jezika!

1001noc Šeherezada potpuno je osvojila Balkan!

Prva grupa najvernijih Šeherezadinih fanova na trodnevni put u Tursku krenuće 3. novembra, i to po ceni od 155 evra.

- Interesovanje je veliko, naročito među srednjoškolkama i studentima, ali ima i onih starijih. Naš vodič iz Istanbula povešće grupu turista u obilazak lokacija na kojima je serija snimljena. Osim Srba, na put će krenuti i fanovi uz Hrvatske – kaže Radmila Janjušević, vlasnica agencije „Amigo” iz Užica.

Berguzar Korel, koja tumači lik Šeherezade, ne iznenađuje informacija da će Srbi doći u Istanbul samo zbog serije.

- To je stvaranje osećaja da ste deo nečega što ste gledali preko malih ekrana. Fanovi godinama obilaze lokacije u Njujorku gde je sniman film „Seks i grad”. Drago mi je što je i naša serija tako popularna – rekla je glumica.

Otkad je serija počela da se prikazuje na Prvoj, tinejdžerke su sumanuto krenule da upisuju kurseve turskog jezika. Ovu informaciju potvrdili su nam u većini beogradskih škola stranih jezika.

- Neverovatno, ali istinito! Otkad je krenulo emitovanje serije, nastala je prava pomama za turskim jezikom. Već nekoliko godina imamo u ponudi taj jezik, ali nije bilo potražnje za njim sve do sada. Najviše ga upisuju devojke od 20-ak godina, a broj polaznika iz dana u dan raste – kaže Marko Marković iz škole „Mogi”.

Dok u Srbiji devojke žele da pričaju jezikom Šeherezade, Hrvatice kao alvu kupuju vibratore nazvane Onur, po glavnom junaku serije! U ponudi je seksi donje rublje sa glavnim glumcima.

Halit Ergenç Šeherezada potpuno je osvojila Balkan!

- Ideju za Onurov vibrator od 22 centimetra sa tri brzine dobio sam na erotskom sajmu u Amsterdamu. Uglavnom ga kupuju muškarci za supruge i devojke da bi osvežili seksualni život. U razgovoru sa klijentima saznao sam da muževi nisu ljubomorni na markantnog Turčina, iako s njim dele krevet. Često ga kupuju i žene svojim prijateljicama na poklon jer su sve „poludele” za tim Onurom – rekao je za hrvatske medije Dino Velkov, vlasnik jednog erotik-šopa.

berguzar korel Šeherezada potpuno je osvojila Balkan!

Stranice na Fejsbuku, na kojima se raspravlja o raspletu serije i privatnom životu glumaca, imaju na desetine hiljada članova. Euforija koja je za kratko vreme sjedinila bivše zemlje Jugoslavije ne jenjava već mesecima. Saznanje koliko su popularni u našim krajevima potpuno je iznenadila glavne glumce Berguzar Korel i Halita Ergenča.

- Nažalost, zbog daljine ne osećam popularnost u drugim zemljama, ali bih volela da dođem u Srbiju. Čula sam da seriju ne zovu „Hiljadu i jedna noć”, već po mom liku – „Šeherezada”! To je lepo znati. Pretpostavljam da je sličnost naših kultura i tradicije razlog tolike popularnosti – rekla je nedavno Berguzar.

Izvor: Pressonline.rs

Pročitajte i ovo:
Reklama

Odgovori

Get Adobe Flash player