Od ponedeljka novi album Aleksandre Kovač u prodaji
0 komentara

Objavljeno 06.12.2009 u 10:16

Nakon četiri godine pauze, dugo očekivani album Aleksandre KovačU mojoj sobi“ naći će se u prodaji od ponedeljka. Sa novih 11 pesama, Aleksandra najavljuje povratak u velikom stilu, a  album je nastao iz ljubavi prema muzici i da predstavlja nastavak njenog uspešnog debi albuma „Med i mleko“.

aleksandra kovac1 Od ponedeljka novi album Aleksandre Kovač u prodaji

– Moj novi album se zove „U mojoj sobi“ i nakon četiri godine moram da priznam da jedva čekam da dođe u ruke onima kojima je i namenjen. Sadrži 11 pesama, od kojih su ovoga puta devet na srpskom, jedna je na engleskom, a jedna na španskom jeziku, za koju je tekst napisao poznati španski kantautor Mikel Herzog. Pored nežnih i intimnih balada, koje ljudi željno iščekuju, pozabavila sam se raznim stilovima, od soula, bluza, džeza, do pop-kantri zvuka. Zapravo, pokušala sam da napravim kompilaciju svih onih muzičkih stilova koje ja privatno volim i slušam u intimi svoje sobe, gde su sve ove pesme i nastale. Za jednim klavirom, uz puno ljubavi, nežnosti, sreće i suza.

aleksandra kovac2 Od ponedeljka novi album Aleksandre Kovač u prodaji

Takođe, Aleksandra dodaje:
– Ovo je jedan intiman, iskren autorski album, koji priča priču o ljubavi, borbi za istinu i lepoti sveta u kome živim. Taj svet je u mojoj sobi, u mojoj duši, i kroz svaku od ovih pesama probala sam da približim slušaoca suštini i najdubljim delovima moje intime. Dve pesme su nastale u saradnji s najboljim švedskim autorima, koji su poznati po svom radu sa Džastinom Timberlejkom, „No Angels“, „N’Sync“, i sa kojima sam provela nezaboravna dva meseca u Stokholmu, na poziv „Chrysalis“ kompanije.

Prvi put u karijeri sam napisala par tekstova na srpskom, neke od najlepših tekstova na albumu je napisao Roman Goršek, a jedan sam napisala u saradnji s našom talentovanom pevačicom Majom Marković. Znam napamet svaki ton svakog instrumenta koji je odsviran, jer smo Roman i ja radili i aranžmane i produkciju s takvim zanosom i uzbuđenjem kao da prvi put pravimo muziku.

Mnogo divnih muzičara je sviralo i doprinelo posebnoj energiji koju ovaj album nosi, a među njima su: Goran i Dejan Antović, Miloš Petrović, Ivan Kljajić, Ivan Aleksijević, Aleksandar Sedlar, Marko Đorđević, Rastko Aksentijević, i naravno Beogradski glas.

Izvor: Blic.rs

Pročitajte i ovo:
Reklama

Odgovori

Get Adobe Flash player