Moj otac nije bio fer prema meni!
0 komentara

Objavljeno 02.12.2009 u 10:13

Popularni domaći sportski par, plivač Milorad Čavić i  odbojkašica Ivana Đerisilo su posetili mališane bez roditeljskog staranja u Domu „Moša Pijade”.

cavic milorad ivana djeresilo Moj otac nije bio fer prema meni!

To je bio prvi  njihov susret sa decom, u okviru projekta „Veruj u sebe”, kako su ga sami nazvali. I biće nastavljeno po ostalim domovima, gde će deca osim u živom razgovoru sa svojim sportskim idolima imati priliku da se sa njima druže i igraju.

Govoreći im o svom iskustvu, iskušenjima kroz koja je prošao, Čavke, kako su ga deca nazvala, otvorio je dušu:
- Ceo život se bavim sportom. Nije mi lako da svakog dana ustanem u pola osam i treniram tri i po sata ujutro i uveče. Težak mi je život. Ali, zacrtao sam sebi cilj. Znam tačno šta želim u životu i kada mi je teško pomislim kako moram da verujem u sebe. Niko neće verovati u tebe ukoliko ti sam u sebe ne veruješ. Ja verujem u sebe. Da nisam verovao, nikad ne bih postigao rezultate u sportu, a ni u školi. Bio sam sam, napustio sam Kaliforniju i prešao da živim na Floridi samo da bih trenirao i ostvario cilj. Bio sam bez porodice i pravih prijatelja. Svega sam se odrekao zbog svog cilja – priča Milorad.

cavic Moj otac nije bio fer prema meni!

- Milion puta sam izgubio u plivanju i nikad nisam odustao. Plivanje je moja velika ljubav i od devete godine treniram. Prve dve godine sam imao vrlo malo uspeha, ali nisam odustajao. Odrastao sam u Americi, tamo je potpuno drugačije. Moj tata je oduvek bio veliki sportski navijač. Često nije bio fer prema meni. Kada ne postignem uspeh, ponašao se kao da me ne poznaje. Pokazivao je ljubav samo kada ostvarim ono što želim. Ali ja sam morao da verujem u sebe i gurao sam dalje. Znao sam da me roditelji vole, ali podršku mi nisu pružali. U 15. godini sam ušao u olimpijski tim i počeo da sanjam veliki san – da učestvujem na Olimpijadi – priča Čavić.

Izvor: Blic.rs

Pročitajte i ovo:
Reklama

Odgovori

Get Adobe Flash player