Massive Attack: Sve je spremno za spektakl!
0 komentara

Objavljeno 25.06.2010 u 13:05

Kultni britanski sastav Massive Attack nastupiće večeras u okviru devete žurke „Back’sperience“ u „Beogradskoj areni“. Na aktuelnoj turneji „Heligoland“, pored novih pesama publiku očekuje i izvođenje kultnih numera uz jedinstveno vizuelno iskustvo.

massive Massive Attack: Sve je spremno za spektakl!

Ekipa koju predvode Robert del Naja i Grant Maršal broji 32 člana među kojima su muzičari, menadžment i tehnički inženjeri koji imaju zadatak da zajedno sa domaćim ekspertima pripreme atraktivnu produkciju turneje „Heligoland“ u okviru koje i dolaze u Beograd. Bina na kojoj će „Massive Attack“ nastupiti u „Areni“ široka je 20, duboka 12 metara, a na njoj se nalaze tri platforme za bubnjeve i klavijature, te više od 100 rasvetnih uređaja različitih karakteristika koje povezuje kompjuterska kontrola u sinhronizaciji sa zvukom.

Na pozornici dominira veoma upečatljiva video instalacija visoka tri i široka čak 14 metara. Ovaj neobični ekran čija je ukupna težina čak 3.375 kilograma sastavljen je od specijalnih LED panela kompanije koja je zadužena za realizovanje vizuelnog dela otvaranja Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine. „Massive Attack“ na LED ekranu pored ostalog ispisuju i aktuelne naslove iz medija koje publika širom sveta prepoznaje kao vrlo angažovane poruke benda, a bristolski umetnici već su tražili savetovanje oko pojedinih naslova iz srpskih medija koje će upotrebljavati tokom svog šoua večeras u „Areni“.

Vrhunac koncerta očekuje se tokom desetominutnog izvođenja pesme „Atlas Air“ kada će se na ekranima pojaviti trodimenzionalna planeta Zemlja i vrlo prepoznatljivi globalni logotipi protiv kojih se Del Naja demonstrativno bori na sceni. Pored pomenute pesme, na set-listi se nalaze i najveći klasici iz dvodecenijske karijere benda kao što su „Karmacoma“, „Teardrop“, „Angel“, „Inertia Creeps“ ili produžene verzije kultnih „Safe From Harm“ i „Unfinished Sympathy“ koje peva Debora Miler.

Izvor: Blic.rs

Pročitajte i ovo:
Reklama

Odgovori

Get Adobe Flash player