Goran Bregović komponuje pesmu za Eurosong 2010
0 komentara

Objavljeno 14.01.2010 u 21:50

Srpski predstavnik na ovogodišnjem “Evrosongu” u Oslu,  takmičiće se sa pesmom koju će komponovati Goran Bregović!

goran bregovic Goran Bregović komponuje pesmu za Eurosong 2010

Dobro obavešteni izvori tvrde da je RTS, osim sa šefom “Orkestra za svadbe i sahrane”, kontaktirao i sa drugim poznatim autorima – Momčilom Bajagićem Bajagom, Vladom Georgievim i Željkom Joksimovićem, ali je sada već sigurno da će naš predstavnik na predstojećem muzičkom takmičenju pevati pesmu Gorana Bregovića.

Georgiev je potvrdio da su s njim kontaktirali iz RTS i pokušali da se dogovore oko komponovanja numera za “Evrosong”, ali da je on to odbio.

vlado georgijev Goran Bregović komponuje pesmu za Eurosong 2010

“Istina je da su me iz RTS zvali, ali sam ih odmah odbio i to iz dva razloga”, rekao je Barba, navodeći razloge. “Prvi je taj što mi se ne dopada način na koji se bira naš predstavnik za ‘Evrosong’, a drugi je što nisam veliki simpatizer tog takmičenja”.

Menadžer slavnog kompozitora i prvi čovek “Music star production” Raka Marić juče nije želeo ni da potvrdi ni da demantuje ovu informaciju, ali ne krije da će njegova produkcijska kuća biti koproducent srpskog tima za “Evrosong”, odnosno da će pomoći oko marketinga, priprema i lobiranja za našeg predstavnika u Oslu.

Zanimljivo je da će ovo biti drugo Bregovićevo učešće kao autora na “Evrosongu”. Naime, on je 2006. godine uradio aranžaman i produkciju za pesmu “Moja štikla” sa kojom je Severina Vučković predstavljala Hrvatsku u Atini.

severina goran bregovic Goran Bregović komponuje pesmu za Eurosong 2010

Izvor: Svet.rs

Pročitajte i ovo:
Reklama

Odgovori

Get Adobe Flash player