Finale za našu pesmu Evrovizije večeras!
0 komentara

Objavljeno 13.03.2010 u 10:52

Konačni sud o tome ko će nas ove godine predstavljati na „Evroviziji” u Oslu publika će doneti večeras birajući u direktnom TV prenosu između tri kandidata – Milana Stankovića, Emine Jahović i Olivera Katića.

U emisiji „Tri pa jedan za Oslo”, koja je na programu RTS 1 večeras od 21 čas, troje finalista nacionalnog izbora za evrovizijsku kompoziciju, nakon puno neizvesnosti, premijerno će izvesti svoje numere.

oliver emina milan Finale  za našu pesmu Evrovizije večeras!

Pored uzbuđenja koje će doneti takmičarski deo emisije „Tri pa jedan za Oslo”, publika će uživati uz hitove naših ranijih predstavnika na „Evrosongu”: Jelene Tomašević, Marije Šerifović i Marka Kona. Domaćin u studiju biće Goran Bregović čiji će „Orkestar za svadbe i sahrane” pratiti kako takmičare, tako i goste večeri, među kojima su osim ranijih evrovizijskih predstavnika i Zdravko Čolić, Severina Vučković, grupa „Regina”.

Raspored po kome će finalisti nastupati biće određen na početku emisije, a svaka numera će biti izvedena dva puta u toku emisije, da bi zatim publika dobila sat vremena za glasanje o pobedniku.

Milan Oliver Emina Finale  za našu pesmu Evrovizije večeras!

Istovremeno sa Srbijom i Švedska će izabrati svog predstavnika za „Evrosong” s tom novinom da su pored glasanja gledalaca, Šveđani ove godine uključili i žiri iz nekoliko evropskih zemalja, uključujući Srbiju, u donošenje konačne odluke.
j
Naime, o pobedniku će sa 50 odsto glasova odlučivati publika, dok će drugih 50 odsto doći od šest regionalnih žirija iz Rusije, Irske, Norveške, Grčke, Francuske i Srbije.
- Ove godine smo uneli tu novinu da imamo i žiri iz drugih zemalja, jer smo želeli da vidimo kako to Evropa gleda na naše pesme koje se bore za odlazak na „Evrosong”. To je naša nova ideja, jer se svake godine trudimo da nađemo pesmu koja će odgovarati Evropi. U studiju u Beogradu će sedeti žiri iz Srbije, koji će sačinjavati javne ličnosti iz raznih sfera, a koje vole „Evroviziju” kao takmičenje – kaže Jovan Radomir, voditelj švedske nacionalne televizije.

Izvor: Blic.rs

Pročitajte i ovo:
Reklama

Odgovori

Get Adobe Flash player