Bregović najbolji World Music izvođač
0 komentara

Objavljeno 01.05.2010 u 14:40

Goran Bregović, popularni muzičar, dobio je nagradu za najboljeg izvođača vorld muzike u izboru prestižnog magazina “Songlines” iz Londona.

 Bregović najbolji World Music izvođač

On je nominovan u ovoj kategoriji zahvaljujući čitaocima magazina, a zatim je prema oceni žirija, dospeo na prvo mesto. Brega je dobio odlične kritike za poslednji album “Alkohol – šljivovica i šampanjac”, a nagradu će preuzeti 18. jula, kada će nastupiti na džez festivalu u Nici. Pobednici u sve četiri kategorije biće predstavljeni na BBC radiju, a numere svih 12 nominovanih izvođača objavljene su na zajedničkoj kompilaciji.

Beograđani će moći da vide Bregovića i njegov “Orkestar za svadbe i sahrane” 20. juna na Ušću u okviru “Ušće festa” (na kome još nastupaju Bili Ajdol, Severina i Bajaga i “Instruktori”), a biće to ujedno i promocija albuma “Alkohol” koji je za naše tržište objavio “Music Star Production”.
Inače, magazin “Songlines” promovisao je pre tri godine i album „Tarpoš“ Bilje Krstić i grupe „Bistrik“, a pohvale su ranije dobili i albumi Šabana Bajramovića, Ljiljane Petrović Batler uz imena sa muzičke scene kao što su Manu Čao, Nataša Atlas, Mariza…

Izvor: blic.rs

Pročitajte i ovo:
Reklama

Odgovori

Get Adobe Flash player