Super Bowl 2010: Sportski ali i marketinški spektakl!
0 komentara

Objavljeno 08.02.2010 u 22:19

Super Bowl je jedan od najvećih televizijskih događaja u Americi i izvrsna prilika za predstavljanje novih proizvoda milionima gledalaca širom zemlje, ali i sveta.

super bowl colts Super Bowl 2010: Sportski ali i marketinški spektakl!

Reklamirati svoj proizvod tokom finala američkog fudbala je prestižna  stvar, pogotovo iz razloga što je sekunda reklamiranja izuzetno skupa, ali i zato što se za tu utakmicu prave potpuno nove reklame.

Ipak, ekonomska kriza je pogodovala oglašivačima pa je tako ove godine, svega drugi put u 44 godine, cena reklamiranja bila nešto niža. Prošle  godine  reklama od 30 sekundi je koštala tri miliona dolara. Ove  godine takve reklame su se prodavale za između 2,5 do 2,8 miliona dolara.

Jedno istraživanje je pokazalo da čak 25 posto Amerikanaca Super Bowl gleda isključivo da bi videli nove reklame, dok američki fudbal stavljaju u drugi plan.

Ove  godine oglašivači su se zaista potrudili i snimili reklame s poznatim facama. U reklami za Motorolu se u penušavoj kadi kupa lepa Megan Fox, dok RNB diva Bijonse  pleše u reklami za Vizio. Reklamni spot je snimila i slavna voditeljska trojka, Opra Vinfri, Dejvid Leterman i Džej Leno.

Pročitajte i ovo:
Reklama

Odgovori

Get Adobe Flash player