Skandal u vezi sa pesmom “This is it”
0 komentara

Objavljeno 13.10.2009 u 21:15

Pesmu “This is it”, koja je juče premijerno objavljena preko sajta Majkla Džeksona i nekih radio stanica, napisali su 1983. godine Majkl Džekson i Pol Enka, koji će biti potpisan kao jedan od autora na singlu, i za čiji je album ta pesma prvenstveno i bila namenjena, prenosi list “Gardijan”.

michael jackson pol enka Skandal u vezi sa pesmom This is it

Naziv pesme, čije je posthumno objavljivanje izazvalo ogromnu pažnju svetske javnosti, a naročito poštovalaca muzike nedavno preminulog Kralja popa, najpre je bio “I Never Heard”. Ona je trebalo da se pojavi na albumu Pola Enke “Walk a Fine Line”, ali je, prema rečima Pola Enke, Džekson uzeo snimke te pesme bez dozvole. Enka je pretio da će tužiti Džeksona, koji mu je ubrzo zatim ipak vratio snimke.

Pesma “I Never Heard” se potom 1991. godine pojavila na albumu RNB pevačice Safire, sa potpisima autora Džeksona i Enke.
“To je skroz ista pesma, samo je naslov promenjen. Džeksonovi agenti će imati mnogo problema, jer ću ih tužiti ako ne isprave svoju grešku”, rekao je Enka u intervjuu.

Međutim, agenti zaduženi za Džeksonovu muzičku zaostavštinu su se odmah izvinili Enki i izjavili da nisu znali za njegov doprinos pesmi, kao ni to da je pesmu neko drugi ranije već bio izdao. Oni su dodali i da će Pol Enka biti potpisan kao kompozitor pesme  i da će dobiti deo novca od prodaje singla i sve što mu pritom sleduje.

Izvor: Blic.rs

Pročitajte i ovo:
Reklama

Odgovori

Get Adobe Flash player