Karl Lagerfild: Niko ne želi gledati debele žene!
0 komentara

Objavljeno 14.10.2009 u 17:54

Karl Lagerfild voli mršave ljude, to nije tajna ali uvek kada iznese svoje poglede na modu i lepotu, dolazi do rasprava i medijskih prepucavanja.

karl lagerfeld Karl Lagerfild: Niko ne želi gledati debele žene!

Njegov komentar stigao je samo nedelju dana nakon što je popularni njemački magazin za žene, Brigitte, objavio da više neće koristiti profesionalne modele u svojim editorijalima i fotografijama kao ilustraciju članaka.

valerie Karl Lagerfild: Niko ne želi gledati debele žene!“Debele žene sede ispred svojih televizora, jedu čips i govore kako su mršavi modeli ružni”, izjavio je juče Lagerfeld u intervjuu za Focus. “Svet mode i lepote počiva na snovima i iluzijama i niko ne želi gledati debele žene”, rekao je Lagerfild.

model Karl Lagerfild: Niko ne želi gledati debele žene!

Andreas Lebert, urednik magazina Brigitte, rekao je prošle nedelje za Guardian kako ih profesionalni modeli više ne zanimaju, jer su toliko mršavi da ih ni photoshop ne može učiniti debljim. Magazin će umesto njih koristiti fotografije ‘stvarnih žena’, normalnih devojaka koje viđamo svaki dan.

“Tražimo žene koje imaju svoj identitet, nezavistan od uticaja modne industrije”, kaže Lebert.

Lagerfild nije jedina osoba koja je stala u obranu mršavih manekenki. Nemački dizajner John Ribbe rekao je za Focus da kontroverze oko manjka kilograma i stalne priče o premršavim devojkama nisu ništa drugo nego histerija.

“90% tih devojaka su totalno normalne, imaju tela savršenih proporcija, umesto debljine mogu se pohvaliti mišićima i istinskom lepotom. Te manekenke žive kao i svi drugi, jedu picu i hamburgere“, kaže Ribbe.

Pročitajte i ovo:
Reklama

Odgovori

Get Adobe Flash player