Dodela Gremija u znaku Bijonse i pokojnog Majkla Džeksona
0 komentara

Objavljeno 01.02.2010 u 15:24

Američka pevačica Bijonse odnela je ubedljivu pobedu na sinoćnoj dodeli Gremi nagrada, osvojivši šest nagrada, između ostalih i za najbolju pop pevačicu.

beyonce six grammys 19 Dodela Gremija u znaku Bijonse i pokojnog Majkla Džeksona

Bijonse je pobedila u kategorijama: Najbolja ženska pop interpretacija za pesmu “Halo”, Pesma godine (“Single Ladies”), Najbolja r’n'b pesma, Najbolja r’n'b pevačica, Najbolje tradicionalno r’n'b izvođenje i Najbolji savremeni r’n'b album.

Nagradu za album godine dobila je mlada pop pevačica Tejlor Svift za album “Fearless”, koja je osvojila nagrade u još tri kategorije.

Za Najbolju mušku pop interpretaciju izabran je Džejson Mraz sa pesmom “Make it mine”.

Singl godine, kao i rok pesma godine je pesma “Use Somebody” rok grupe “Kings of Leon”.

Najbolji pop album je “The E.N.D” grupe “Black Eyed Peas”, najbolji dens-elektronski album je “The Fame” od Lejdi Gage, a najbolji rok album je “21.st Century Breakdown” grupe “Green Day”.

Maksvel  je dobio nagradu za najbolji r’n'b album, za “BLACKsummers’night”. Nagrada za najbolji rep album pripala je Eminemu za “Relapse”.

Za otkriće godine proglašen je “Zac Brown Band”.

prince paris jackson 2010 grammy awards 02 Dodela Gremija u znaku Bijonse i pokojnog Majkla Džeksona

Počast je ukazana i Majklu Džeksonu, emitovanjem trodimenzionalnog video snimka na kojem pokojni pevač izvodi numeru “Earth Song”, a na dodeli Gremija pratili su ga Ašer, Keri Andervud , Selin Dion, Dženifer Hadson i Smoki Robinson. Džeksonova deca, Prins i Paris, primili su nagradu za životno delo umesto svog pokojnog oca.


Izvor: Blic.rs

Pročitajte i ovo:
Reklama

Odgovori

Get Adobe Flash player