AVATAR, najskuplji film svih vremena – USKORO!!!
0 komentara

Objavljeno 26.11.2009 u 23:29

U epskoj akcionoj pustolovini Avatar, Džejms Kameron, Oskarom nagrađen reditelj filma Titanik, vodi nas u veličanstveni svet kakav dosad nismo videli. Na dalekoj planeti Pandori, jedan junak će krenuti na put iskupljenja vodeći herojsku bitku za spas civilizacije vanzemaljaca koju je prihvatio kao vlastitu.

james cameron avatar trailer poster banner AVATAR, najskuplji film svih vremena   USKORO!!!

Zamisao za ovaj film se Kameronu javila pre 14 godina, ali u to vreme nisu postojale tehnološke mogućnosti za ostvarivanje njegove vizije. Danas, nakon pune četiri godine rada na produkciji filma, AVATAR, zbog načina na koji revolucionarna tehnologija, stvorena upravo za potrebe snimanja filma, suptilno uranja u emociju likova i dinamiku priče i nudi sasvim novo iskustvo filmskog doživljaja.

Svet vanzemaljaca prikazan je kroz vizuru Džejka Salija, bivšeg marinca vezanog za invalidska kolica. Bez obzira na invaliditet, Džejk je ratnik i borac. Regrutovan je i poslat na Pandoru, daleku planetu na kojoj korporacije vade redak mineral kojim će rešiti energetsku krizu na Zemlji.

S obzirom da je Pandorina atmosfera otrovna, stvoren je Program Avatar kojim se ljudska svest spaja na avatar, biološko telo na daljinsko upravljanje koje može preživjti na smrtonosnom Pandorinom vazduhu. Avatari su genetski modifikovani hibridi ljudskog DNK i DNK Na’vija, urođenika s Pandore.

Ponovo rođen u svom avataru, Džejk može da hoda. Njegova misija je da se infiltrira među Na’vije koji su postali glavna prepreka vađenju dragocene rude. Ali stvari krenu drugim tokom kada lepa Na’vijka Nejtiri spasi  Džejkov život.  Džejka prihvata  njen klan i on, prolazeći kroz mnoga iskušenja i avanture, polako upoznaje njihov način života. Kako se odnos Džejka i Nejtiri produbljuje, on počinje uvažavati Na’vije i na kraju postaje deo njih. No uskoro će biti stavljen na najveži test  i povesti ih u epsku bitku u kojoj će se odlučivati o sudbini čitavog sveta.

Izvor: Index.hr

Pročitajte i ovo:
Reklama

Odgovori

Get Adobe Flash player