Plejboj na prodaju?!
0 komentara

Objavljeno 14.11.2009 u 10:47

Kompanija “Plejboj enterpajz”, izdavač legendarnog časopisa za muškarce, vodi pregovore o svojoj prodaji firmi “Ajkoniks brend grup”, javila je agencija Blumberg pozivajući se dobro obaveštene izvore.

HJU HEFNER Plejboj na prodaju?!

Predsednik “Ajkoniksa”, vlasnika odevnih brendova “kandis” i “London fog”, Nejl Koul je u oktobru rekao da je njegova kompanija spremna da investira od 200 do 300 miliona dolara u preuzimanje drugih firmi.

Plejboj je već duže vreme u krizi i vrednost njegovih akcija je u poslednjih pet godina opala za 76 odsto, na 100 miliona dolara, dok su krajem septembra dugoročne finansijske obaveze narasle na 103 miliona. U trećem tromesečju neto profit “Plejboja” je opao na 1,1 milion dolara (tri centa za akciju), sa 6,2 miliona dolara (19 centi za akciju) pre godinu dana.

playboy covers 2009 Plejboj na prodaju?!

Loše finansijske rezultate kompanija objašnjava padom prodaje za 9,2 odsto, na 2,45 miliona primeraka u prvih šest meseci. Definitivna odluka o prodaji očekuje se od Hjua Hefnera, osnivača “Plejboja”, koji kontroliše oko 70 odsto akcija kompanije.
Kupac bi morao da ubedi Hefnera u svoje mogućnosti da novčano podrži kompaniju koju je on osnovao pre 56 godina, a najverovatnije je i da ćeon tražiti da ostane u upravnom odboru.

Izvor: Blic.rs

Pročitajte i ovo:
Reklama

Odgovori

Get Adobe Flash player