Gagina “haljina od mesa” – da li je “prava”?
0 komentara

Objavljeno 09.10.2010 u 21:56

…a odgovor je DA, u pitanju je pravo meso.

article big 1284489268lady gaga meat dress for 2010 vma by Franc Fernandez Gagina haljina od mesa   da li je prava?

Ovaj odevni predmet, treći po redu koji je Lady Gaga nosila na ovogodišnoj MTV VMA dodeli specijalno zbog toga da bi primila nagradu u kategoriji Video Of The Year, ne prestaje da izaziva polemike i burne reakcije, naročito od udruženja i aktivista koji se bore za prava životinja.

Haljinu je dizajnirao Franc Fernandez, koji za MTV News kaže: “Haljina je zaista od pravog mesa, koje sam nabavio od našeg tradicionalnog porodičnog mesara. I drago mi je da je sve prošlo tako dobro.”

slide 10986 144465 huge Gagina haljina od mesa   da li je prava?

Na svom blogu, Fernandez, koji je dizajnirao i za Beyoncé, Christinu Aguileru i mnoge druge, objavio je nekoliko fotografija haljine “u izradi”, i rekao da je u konačnom dizajnu haljine učestvovao Gagin stilista Nicola Formichetti.

O tome zašto je izabrala baš ovakvu haljinu za VMA nastup, Gaga je voditeljki Ellen DeGeneres rekla: “Pa, to sigurno nije iz nepoštovanja prema svima koji su vegani ili vegetarijanci. Kao što znate, ako iko nikoga na svetu baš ni zbog čega ne osuđuje, onda sam to ja. U svakom slučaju, ova haljina može da se tumači na različite načine, ali za mene ona ove večeri predstavlja… Vidite, ako ne ustanemo u ime onoga u šta verujemo i ako se ne borimo za svoja prava, veoma uskoro ćemo imati onoliko prava koliko imamo mesa na našim kostima. A ja nisam komad mesa.”

slide 10986 144462 huge Gagina haljina od mesa   da li je prava?

Izvor: MTV.rs

Pročitajte i ovo:
Reklama

Odgovori

Get Adobe Flash player